Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J47a89n 45R21á16ž

7. 3. 2021 15:42

Když impulzivně zareaguji na nějakou pitomost která se stala v Praze , kterou nám tak rády prezentují TV stanice, třeba slovy: " Ti Pražáci jsou pěkní blbci" máte snad dojem, že tím myslím všechny Pražáky?

Napadnout to nemůže nikoho, kdo nemá místo mozku seno.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za příklad. Souhlasím, že je důležitý kontext, jak je to napsano nebo vyřčeno. Pokud něco řeknete, tak to lze ještě lépe rozpoznat než když napíšete. Proto je důležité, zejména když to napíšete, vnímat co k tomu je uvedeno. Ale já ve članku takto jednoduchý příklad záměrně neuvedl, jelikož to by bylo opravdu zavádějíci. Ve článku jsem uvedl dva rozdílné příklady, jeden napsaný (pravděpodobně) silně pod emocema (doufám). Nicméně to pána nezbavuje zodpovědnosti za takový příspěvek. Jelikož pokud byste napsal Ti Pražáci jsou pěkní blbci, zase si nechali vytopit metro nebo, zase zapomněli přezout, jelikož u nich ten mráz chodí, tak nějak později. Tak se asi všichni zasmějeme. Pokud uvedete Ti Pražáci jsou pěkní blbci a doufám, že je budou mlátit hlava nehlava, tak je to opravdu velký rozdíl. Hezký den

0 0
možnosti
Foto

R^;-) Ovšem, při vší úctě, považovat za cokoli smysluplného kde jaké ,,výkřiky" do virtuálního prostoru, ba až ,,světa", mně připadá poněkud až úsměvné. Nakonec, co společného mají např. tzv. diskuze pod blogy s diskuzí skutečnou (ač mnozí je za diskuze považují)? Obávám se, že opravdu nic. Nic více, než motání se v sítích sítí v matrixu virtual. světa. Těžko ovšem komukoli doporučit alespoń občasný detox. Vždytˇ je to tak lákavé, ne-li až sladké, nechat se tím vším omotávat. Či se nad vším následně až ,,dávit";-). Občas si při tom vzpomenu i na Hrabalovo ,,heslo": ,,to se těším, až vystřízlivím, jak se zas pěkně vožeru" (z jeho knihy ..Inzerát na dům, ...").

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji velice za příspěvek. Ano souhlasím s Vámi, že pojem diskuze pod článkem, příspěvkem, apod. je občasně zavádějící slovo pokud bychom to měli porovnat se skutečnou diskuzí, tj. ne psanou, ale mluvenou. Problém těchto příspěvkových diskuzí je, že mají někdy větší dopad než by možná jeden očekával. Proto jsem se spíše snažil to vysvětlit na příkladech. První, neuvědomění si téměř vlastních slov a významu, viz. pan k té Ostravě a druhý příklad byl, uvědomění si až moc dobře vlastních slov a systému jak je napíší a jaký to může mít/má dopad. Hezký den přeji a je opravdu dobré podstoupit alespoň občas virtuální detox.

1 0
možnosti

Pokud budete brát obecná vyjádření jiných doslovně (mám na mysli první případ), budete se v tom plácat donekonečna. Dokonce si dovolím tvrdit, že informační demagogickou mlhu vytváříte naopak vy a ne onen vkladatel Vítek Kaucký. Naštvala mě Ostrava je myšlen ten případ z Ostravy, ne její obyvatelé, srovnání s SS je hrubá nadávka na policejní postup, a ne analytický rozbor těchto pořádkových sil, pobijou ji znamená až se k ní budou taky chovat hrubě a ne výzva k násilí atd.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za reakci. V čem vytvářím informační demagogickou vlnu prosím? V daném příspěvku od pána není uvedeno ani jednou naštvala mě Ostrava. Prosím přečtěte si text pořádně, respektivě příspěvek. Vidíte již jen jednoduchý příspěvek dokonce přepisujete jinak. Dále v příspěvku je uvedeno doslova pobijou ji držku. Nevím úplně teda jestli pobít někomu držku je pro Vás pouze chovat se k někomu hrubě a odkdy se něco stane násilí. V příspěvku není doslova výzva k násilí, ale je již vysloveno přání, aby se to stalo a to na základě použitého slova doufám. Dále v textu příspěvku byla obecná vyjádření, ale i jedno velice konkrétní přímo ke konkrétní osobě. Nicméně také to nemění nic na tom, že i některá obecná vyjádření můžou být a jsou dosti nebezpečná, ale to zajiste chápete. ps myslím si že daný přispěvatel uvedeného komentáře to spíše napsal pod vlnou emocí, než mínění - doufám. Hezký den

0 0
možnosti

J79i57ř15í 51F58o53g98e34l

7. 3. 2021 13:46

Když chcete být poučovatelem, měl byste znát význam slova marnivost....

0 0
možnosti
Foto

dobrý den, děkuji za příspěvek. Raději jsem dohledal význam slova marnivosti https://www.ontola.com/cs/ondi/hckrae/vyznam-slova-marnivost a je-li pro Vás marnivost míněno upozornění na nebezpečí některých typů komentářů do veřejné diskuze, případně jaký to může mít vliv, tak mi tento typ marnivosti nevadí. Děkuji, že jste nemarnil čas mě na marnivost upozornit. Hezký den.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS